Maasenweg bij 16: Kazemat 7

De kazemat maakt deel uit van een stelling van drie in het buurtschap Hushoven en is gelegen in het open veld ten noordoosten van de Maasenweg. De frontzijde is in zuidoostelijke richting gesitueerd. De kazemat bevindt zich op ongeveer een kilometer ten noorden van de Zuid-Willemsvaart.
De plattegrond is rechthoekig en meet circa 4 x 4 meter. De kazemat, die een hoogte heeft van ongeveer 2.50 cm. is aan de bovenzijde plat afgedekt. De kazemat is opgetrokken met in het werk gestort beton met een dikte van ongeveer 80 cm. Aan de frontzijde heeft de gevelmuur een dikte van 90 cm. De dakplaat heeft een dikte van 75 cm.

Maasenweg 16 Kazemat 7  medio januari 2017

Wetenswaard

De kazemat is toegankelijk via een toegang in de noordgevel. Aan de zuidwaarts gerichte gevel en de westzijde van de kazemat is elk een schietgat aanwezig. Deze trechtervormige schietgaten hebben aan de binnenzijde een breedte van ongeveer 40 cm en aan de buitenzijde een breedte van ongeveer 100 cm. Door middel van deze schietgaten kon met een lichte mitrailleur zowel flankerend als frontaal vuur afgegeven worden.

Dit object maakt deel uit van de Kazemat 6 en Kazemat 8.

De kazemat maakte deel uit van het 'Vak Weert' van de Peel- Raamstelling.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.