Legeringsgebouw 6 'Manchester'

Het monument maakt deel uit van het 'Van Horne' kazernecomplx en is gelegen binnen de bebouwde kom van Weert. Op het terrein staan vier kleinere legeringsgebouwen (nummers 1-4) en twee grotere (nummers 5-6). Dit is een van de grotere legeringsgebouwen. Het legeringsgebouw staat aan de zuidnwestzijde van het terrein, met de voorgevel naar het keukengebouw gericht.  In het exterieur zijn de vensters vernieuwd. Tevens beviden zich in de dakschilden diverse niet oorspronkelijke grote dakkapellen. De kleine dakkapellen zijn wel oorspronkelijk. In het interieur zijn veel aanpassingen gedaan. De oorspronkelijke interne structuur is gewijzigd. De slaapzalen zijn vervangen door slaapkamers, de plafonds, deuren en vloeren zijn grotendeels vernieuwd. Sanitair is aangepast, er is een noodtrap aangebracht. Nog aanwezig zijn de tweezijdig opgaande hardstenen trap en de vloer op het bordes van de trap.

Legeringsgebouw 6 medio oktober 2016 'Manchester'

Wetenswaard

Het object heeft een rechthoekige plattegrond, bestaande uit een drielaags hoofdvolume met schilddak gedekt met Hollandse pannen en houten bakgoten. Aan de linkergevel van het hoofdvolume bevindt zich een eenlaags uitbouw met aankappend schilddak. De gevels hebben een opstand van bruingele baksteen met metselwerk in klezoorverband, plint en rollaag in gemêleerde baksteen, afgesloten.
De oorspronkelijke stalen kozijnen zijn in 2005 in het kader van onderhoud vervangen door kunststof kozijnen. Deze hebben de oorpronkelijke roedenverdeling en zijn geschakeld door kunststenen vensterdorpels en lateien.

Het pand heeft dienst gedaan als legeringsruimte voor de manschappen.

Dit monument maakt deel uit van het complex Kazernelaan 101.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.