Biest 35 en 35A

De voorgevel is opgetrokken in cementstenen blokken (imitatie natuursteen) met gebruikmaking van natuursteen in architraven en lekdorpels. De hoofdopzet van de voorgevel is symmetrisch met een iets vooruitgeschoven middendeel en twee vleugels, begrensd met hoekpilasters. Aan de linker zijde een terugliggend geveldeelte. De gevel wordt beëindigd met de bakgoot op bewerkte klossen.

Biest 35 en 35A (linker gedeelte)

Wetenswaard

In het middendeel van de voorgevel bevindt zich de entree binnen een met een rondboog gesloten doorgang. De dagkanten en de gelijste boog van de doorgang zijn uitgevoerd in natuursteen. In de terug liggende pui een gemoderniseerde deur met zijramen. Boven de doorgang op de verdieping drie smalle hoge vensters, waarvan de middelste breder is dan de andere twee, voorzien van een ongedeeld onder- en bovenraam.
Boven de latei een gepleisterde plaquette met het bouwjaar. Hier boven drie ongedeelde ramen. Beide vleugels zijn gelijk in opzet met op de begane grond een driezijdige erkeruitbouw met in elke zijde een venster met ongedeeld onder- en bovenraam. Op de verdieping drie smallere hoge vensters, waarvan de middelste breder is dan de andere twee, voorzien van een ongedeeld onder- en bovenraam.
In de vleugel links op de begane grond een rechte doorgang, waarvan de dagkanten en de gelijste latei zijn uitgevoerd in natuursteen. In de doorgang een moderne pui met twee deuren.

De twee appartementen vormen samen met Biest 35B en 35C het monument.

Het object maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht
I. Binnenstad met uitlopers.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.